Om oss

Skolan ligger i hjärtat av staden Florens, Italien. Florens är ett perfekt resmål för designstudenter eftersom det innehåller ett rikt arv av renässansens verk. Dess liten skala och fotgängare vänlig miljö gör det till en idealisk plats för att studera design. Beläget i centrum av Florens Italien, är det en perfekt plats för att studera den finaste av italiensk design och konst utomlands. Institutet är beläget i en historisk byggnad i en av Florens mest levande delarna av staden. Interiören har förvandlats till en internationell skola med en elegant inredning och rymlig design. Den mjuka atmosfär och raffinerad atmosfär skapar en inspirerande miljö perfekt för kreativt tänkande. De stora dekorerade klassrummen är välutrustade för lärande med videoprojektorer och kraftfulla datorer.

Både palazzo och Sala degli Angeli " Hall of Angels " byggdes under barocken av 1700-talet . Hallen är ett unikt exempel på barock inredning och konst . Täckt med gips dekorationer , stora färgglada målningar och välvda tak fresk , är hallen signaturen utrymme för institutet . Var och en av målningarna skildrar en himmelsk scen med keruber och mytologiska karaktärer i livligt animerade kompositioner . Därför exempel på barockens arkitektur är så sällsynt i Florens centrum , är hela palazzo historiskt certifierade och skyddas av Italiens kulturminister . Datasalen innehåller datorer med bredbandsanslutning som ger varje elev tillgång till Internet . Våra trådlösa åtkomstpunkt dessutom tillåter eleverna att ansluta sina egna bärbara datorer och smarta telefoner till en trådlös internetuppkoppling . Biblioteket har en utvald samling av böcker , tidskrifter och digitala resurser för att stödja kreativt tänkande och tillhandahålla tekniska lösningar . Dessutom finns tillgång till internet på alla datorer.

Vi inbjuder dig att komma och hälsa på vår skola i hjärtat av den historiska stadskärnan på Borgo Ognissanti. Området omedelbart runt skolan är rikligt med affärer, caféer och kulturella platser. Inom är skolan rymliga och väl utrustade med en elegant inredning. Formella besöken kan göras vid utnämning eller du kan alltid stoppa genom under kontorstid för en kort tour.