FloreNS LIV

Designskola i Florens, Italien

INNERSTAD
Stadskärnan Florens har blivit en internationell gränsöverskridande väg för designers från hela världen. Den rikedom av konst, historia, mode och kultur har en evig vädjan som har fortsatt att inspirera världens största designers. Det är en mycket dynamisk blandning av människor som bor i staden Florens. Det finns en balans av florentinska lokalbefolkningen, konstnärer, designers och studenter som bor i centrum.

PLATS
Skolan ligger i Florens, Italien, i regionen Toscana. Florens är ett perfekt resmål för designstudenter eftersom det innehåller ett rikt arv av renässansens verk. Dess liten skala och fotgängare vänlig miljö gör det till en idealisk plats för att studera design.

KULTURMILJöER
Uffizierna och Medici-kapellen är nära där du ska studera. Inom gångavstånd från institutet, kan eleverna utforska många museer, många kyrkor, katedralen Duomo och Palazzo Vecchio. Besöken på museer, gallerier och utställningar är en integrerad del av kurserna.


DAGLIGA LIVET
Skolan ligger i ett av Florens mest levande delarna av staden. De enkla nöjen i italienska livet är det som gör Florens så unik. Vardagliga rutiner som att ha en espresso på ett kafé eller ett glas vin i piazzan är centrala delar av det dagliga livet. Eleverna kan också hitta många affärer, marknader och livsmedelsbutiker för att hitta ett rikt urval av artiklar. För praktiska behov i centrum är full av internetkaféer, mattor tvätt och postkontor. se våra Studenten guidekarta För mer information.

FLORENS AV NATTEN
Bakom kulturhistoriskt ansiktet om staden ligger ett livligt nattliv som kan jämföras med många stora världens metropoler. Det finns ett oräkneligt antal spännande nattklubbarna att utforska. Under din lediga tid.

RESA RUNT
Florens centrum är mycket fotgängare vänlig. Det är lätt att gå om någonstans på under 20 minuter. Det finns också ett litet nätverk av offentliga bussar och många taxi står vid behov. Skolan ligger centralt på Borgo Ognissanti, mindre än 10 minuters promenad från Duomo-katedralen i Florens. Vid ankomsten, se här för transport options.

STUDENTBOSTäDER
Beroende på önskad levnadsförhållanden, det finns flera boende alternativ i Florens. Snarare än vår skola tilldela studenter lägenheter, föreslår vi att du planerar ett par nätter på ett hotell vid ankomsten. De flesta gånger är det bäst att se en lägenhet i första hand snarare än att förbehålla den i förväg. Vi föreslår att du budget 500-750 euro per månad för bostäder hyror. Skolan har tilldelats en Student Services Agency som hjälper dig med valet av din lägenhet. Vi rekommenderar att eleverna hitta ställen att bo i centrum nära till skolan. Läs mer.

ITALIEN IDAG
Bilden av Italien med pittoreska landskap och historiska stadskärnor fortfarande gäller i dag, men Italien är inte ett land som sover i sitt historiska förflutna. Italien är en av världens mest industrialiserade länder. Den traditionella kreativitet tidigare har förvandlats till teknik och innovativ design. Tekniska seminarier kommer att belysa produkter och system av ledande design företag i landet.