A FLORENCE INSTITUTE OF DESIGN INTERNATIONAL

A Florence Institute of Design International (FIDI, Firenzei Nemzetközi Design Intézet) egy nemzetközi designiskola az olaszországi Firenze szívében. Az olasz designnal foglalkozó intézményünk tervezőgrafikusi, belsőépítészeti, bútortervezői és építészeti kurzusokat kínál Európa és a világ más tájairól érkező hallgatóknak. Mester- és alapfokozatú, illetve szakképzést is nyújtó iskolánk az Olaszországba érkező nemzetközi diákokra összpontosít, hiszen minden óra angol nyelven zajlik. Tanári karunk dinamikus oktatási és interaktív tanulási módszereit, valamint motiváló kurzusanyagait széles körben elismerik. Az olaszországi Firenze központjában, elegáns környezetben elhelyezkedő designiskolánk ideális hely a külföldi tanulmányokhoz. Magánintézményünkben a színvonalas oktatást a professzionális személyzet, a minőségi erőforrások és a személyre szabott tanítás garantálja. A tájékozott tanári kar szem előtt tartja a hallgatók érdeklődését és tanulmányi igényeit. Intézményünk célkitűzése, hogy páratlanul magas színvonalú, inspiráló oktatást biztosítson a design területén, kevésbé merev intézményes keretek között, minőségi létesítményekkel és széles körű erőforrásokkal. Designiskolánk kurzusainak kifejezett célja, hogy részletes ismeretanyaggal szolgáljanak Olaszország gazdag kultúrájáról. A Florence Institute kurzusai a modern technológia és a kreatív hagyományok ötvözésével ismertetik meg a hallgatókkal a belsőépítészet alapjait. Tervezőgrafikusi iskolánk kurzusai a hagyomány és az elmélet mellett a legújabb grafikai szoftverek használatára oktatnak. A hallgatókat a modern olasz társadalomban gyakran előforduló, elgondolkodtató tervezői problémákkal szembesítjük. Emellett minden hallgatónk tanul olasz nyelvet és művészettörténetet is. További tudnivalókért lásd sajtóanyagainkat és Facebook-oldalunkat.A FIDI BEMUTATÁSA

A Florence Institute of Design InternationaI az angol Chesteri Egyetem és más európai tervezőiskolák, így a spanyolországi Granadában található' Escuela Arte Granada és a franciaországi Lyonban működő Institut Créad partnerintézménye.

A Florence InstituteFacebook-oldala a legátfogóbb információforrás az intézményről. Az oldalon több ezer kép található firenzei hallgatói rendezvényekről, illetve tanulmányi kirándulásokról, melyek keretében a hallgatók designkiállításokat és történeti szempontból jelentős olaszországi helyszíneket látogattak meg. Az oldalon emellett különleges vendégeink előadásairól és más eseményekről készült képek is láthatók. Tekintsd meg sajtóanyagainkat is.NYÁRI KURZUS

Graphic Design
NYÁRI TERVEZŐGRAFIKUSI KURZUSOK

Rövid nyári tervezőgrafikusi kurzusaink intenzív bevezetést nyújtanak a tervezőgrafikával kapcsolatos ismeretekbe. A stúdióalapú oktatást nyújtó designkurzus a tervezőgrafika elméletével és alkalmazásával ismerteti meg a hallgatókat. A program gyors áttekintést nyújt a design alapelveiről, a tervezési folyamatról, valamint azokról az irányelvekről, amelyek mentén innovatív kétdimenziós alkotások és vizuális grafikai termékek készíthetők.

Nyári tervezőgrafikusi kurzus:
Időtartam: 4 hét
Szint: alapszint


Bővebben
Digital Illustration
DIGITÁLIS ILLUSZTRÁCIÓ (NYÁRI)

Ez az intenzív rövid nyári kurzus a digitális illusztráció folyamataiba vezeti be a hallgatókat. A képzés az illusztráció elméleti alapjaival és gyakorlati alkalmazásával egyaránt foglalkozik. A kurzusnak nem csupán az a célja, hogy a gyakorlati grafikai illusztrációs feladatok teljesítéséhez szükséges képességekkel gazdagítsa a hallgatókat, hanem hogy ösztönözze a bennük rejlő kreatív potenciált ezen az igen expresszív tervezési területen.

Nyári digitális illusztrációs kurzus:
Időtartam: 4 hét
Szint: minden


Bővebben
Architecture
ÉPÍTÉSZETI
(NYÁRI)

A Florence Institute építészeti kurzusokat is kínál, amelyek a hallgatók rajzolási és megfigyelési képességeit fejlesztik, és bevezetést nyújtanak az építészetelméletbe és az olasz történelembe. Ezt a rövid nyári kurzust elsősorban az olasz művészet és építészet iránt érdeklődő hallgatóknak ajánljuk. A képzés nagy része séták keretében történik, amelyek során a hallgatók közvetlenül Firenze építészetéből tanulhatnak.


Nyári építészeti kurzus:
Időtartam: 4 hét
Szint: minden

Bővebben
Furniture Design
NYÁRI BÚTORTERVEZŐI KURZUS

A bútortervezés az egyik leginkább elismert szakterület Olaszországban. A rövid nyári kurzus célja a hallgatók ismereteinek és elméleti képességeinek bővítése a bútortervezés valamennyi aspektusa kapcsán, a tervezéstől kezdve a prototípus-fejlesztésen keresztül a gyártásig. A négyhetes program során a hallgatók az olasz és a nemzetközi bútortervezés történetével, elméletével, gyakorlatával és trendjeivel ismerkedhetnek meg.

Nyári bútortervezői kurzus:
Időtartam: 4 hét
Szint: alapszintű vagy haladó


Bővebben